Oldalak

2013. 10. 05.

aprosag, de tetszik...

... es mar regota meg akartam irni:

- Sydney Harbour Bridge 7 savjat a napszaknak es forgalomnak megfeleloen valtoztatjak a varosbol kimeno vagy bemeno forgalomnak teret engedve. Reggelente altalaban 2 savot hagynak meg a kimeno forgalomnak, hogy a munkaba igyekvoknek ne kelljen dugokkal szamolniuk. Ugyanigy este 5 vagy akar 6 savon lehet hazajutni.

- kulon figyelmet erdemelnek a buszsoforok, akik maguktol ertetodoen kezelik a kerekesszekes utasokat. Van egy kulon kis rampajuk, amit a jarda es a busz koze helyeznek, hogy minel egyszerubben fel tudjanak szallni kerekesszekkel is. Mindezt teszik kulon keres nelkul ugy, hogy a busz felszallas feloli oldalat megdontve gyakorlatilag csupan 5 cm-t kell athidalni, de megteszik. Ugyanigy ha a buszmegalloban kerekesszekkel varakozo utasnak kerdese lenne felszallas elott kiszallnak hozza, odamennek es valaszolnak kedvesen. Es senki nem hozong, hogy miert all a busz, ez tok termeszetes.

- buszmegalloban az emberek sorba allnak a felszallashoz. Tortent egyszer a Wynyardnal (ami ezerszer forgalmasabb a Keletinel), hogy elso voltam a sorban. Mindenki szepen beallt kigyoformaba mogem es vartuk a buszt, ami valamilyen oknal fogva a sor vegenel tudott leparkolni. Es mi tortent? A hatsok kapva kapva az alkalman diadalittassan felszalltak? Hat nem. Mutattak, hogy menjek szepen es az egesz sor ott kigyozott a hatam mogott, hogy rendben felszallhassunk. Hogy nekem mennyire kellett rohognom a szitun es mennyire elkepzeltem, ahogy a gyors7nel az emberek egymast tapossak a felszallasnal :)

- ha egy buszon 15 allo ember van, akkor tobben mar nem szallhatnak fel. Cserebe gyorsan szervalnak egy uj buszt, hogy senki ne maradjon hoppon.

Meg ugy altalaban nagyon kedvesek es elozekenyek az emberek. Lattam mar olyat is, hogy az egyik utas megmasszirozta a masik utas fejet 2 megallo kozott, mert szemmel lathatoan az illeto fejfajassal kuszkodott majd ellata meg egy par jo tanaccsal es elvaltak utjaik. Egyszer egy szeken felejtett laptop-pal rohant az egyik utas a masik utan, de volt olyan is, hogy jol felkeszulve papirzsbkendovel egy bogarat szedett le az egyik a masik hatarol.

Ja, es koszonni alap a sofornek felszallaskor (amugy is csak az elso ajton lehet felszallni) es leszallaskor az utasok 90% elorekialt a sofornek, hogy megkoszonje a fuvart.

Szoval Sydneyben utazni kesz orom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése